Azienda Agricola BUCCIA NERA Arezzo, Toscana, Italia

Vin Santo, DOC  

Rypäleet:  Malvasia Toscana, Trebbianio

Valmistus: Rypäleet kuivataan useamman kuukauden ajan, jonka jälkeen ne puristetaan ja laitetaan erikoisvalmistettuihon tammitynnyri tankkeihin.  Siellä ne kypsyvät useampia vuosia ja saavutettuaan oikean kypsyyden viini pullotetaan.
Tuoksu: Intensiivinen, monipuolinen, hieman mausteinen ja hedelmäinen kuten viikunaa ja luumua
Maku: Täyteläinen, lämmin, lähes kermainen, tasapainoinen kiitos hyvän jäännös sokerien määrän.
Käyttösuositus: Jälkiruokaviini syvää makunautintoa haettaessa ihan vain yksinään.  Sopii hyvin myös kypsien juustojen, paahdetun leivän ja viikunahillon kanssa.  Klassinen kaveri cantuccinien ja mantelin kanssa. 

Alkoholi: 16,0 %
Sokeri:  67 g
Hapot:  7 g
Pulloa/ltk: 6

Buccian Neran tila sijaitsee Toscanassa Arezzon kaupunkia ympäröivillä kukkuloilla.  Tila on aito perhetila jo viidennessä polvessa ja nyt sitä johtaa Anastasia Mancini.   Ympäristöstä huolenpito on ollut aina Mancinin perheelle tärkeää ja vuodesta 2002 tila on valmistanut myös luomuviinejä.  Toscanalaiset Sangioveseen perustuvat viinit ovat olleet tilan tukijalka, mutta nykyään tila tekee myös Vin Santo jälkiruokaviiniä, ”Supertoscanalaisia” sekä mm puhtaita Syrah rypäleeseen perustuvia viinejä. Viininviljelyn lisäksi tilalla valmistetaan oliiviöljyä ja italialaiseen tapaan se myös vuokraa huoneistoja kesäloma aikaan halukkaille.   
www.buccianera.it

Takaisin viineihin