Punaviinit

La Bodegas de Pinoso 
Pinoso, Alicante, Espanja

Vermador tinto Barrique  
Luomu & vegaani

Rypäleet: Monastrell, Syrah

Erinomainen sekoitus Alicanten alueen omaa Monastrell rypalettä ja Syrahia. Viini on käynyt n 4 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Tuoksu: Kypsää metsämarjaisuutta, jossa on havaittavissa myös kahvin ja vaniljan aromia.
Maku: Keskitäyteläinen, pyöreän lämmin ja tiivis maku. Vaikka se on ollut vain 4 kk tammitynnyrissä sen maku on varsin kypsä ja tasapainoinen. Jälkimaku on pitkä jossa hedelmäisyyttä ja tammisuutta.
Käyttösuositus: Sopii hyvin useimmille ruokalajeille lihasta pastaan ja kevyille juustoille.

Alkoholi: 14,0 %
Sokeri: 2,9 g
Hapot: 5,0 g
Pulloa/ltk: 6

Bodegas de Pinoso sijaitsee Alicantessa, joka on tunnettu etenkin siellä viljeltävästä Monastrell rypäleestään, kuumasta ilmastostaan, mutkattomista ja nautittavista viineistään.  Pinoson viinitila on perustettu vuonna 1932 ja se koostuu lähes 400 eri viljelijästä jotka toimittavat sille rypäleitä.  Valtaosa viljelijöistä on 2000-luvulla alussa erikoistunut luomutuotantoon ja näiden viljelijöiden perinteisistä Monastrell, Airen ja Macabeo rypäleistä tehdään Vergel ja Vermador luomuviinit.
www.labodegadepinoso.com

 

Domaine Berthet Rayne
Cortherzon, Cotes du Rhone, Ranska

Châteauneuf-du- Pape rouge 2013 Cuvée CADIAC
Luomu 

Rypäleet: 50 % Grenache, 50 % Mourvèdre

Tuoksu: Tulossa

Maku: Tulossa

Käyttösuositus: Tulossa

Alkoholi: - %
Sokeri: - g
Hapot: - g
Pulloa/ltk: 6

Tilan kuvaus tulossa. 
www.berthet-rayne.fr

 

Domaine Berthet Rayne
Cortherzon, Cotes du Rhone, Ranska

Châteauneuf-du- Pape rouge 2015 Tradition
Luomu 

Rypäleet: 65 % Grenache, 30 % Mourvèdre, 10 % Cinsault, 5 % Syrah

Tuoksu: Tulossa

Maku: Tulossa

Käyttösuositus: Tulossa

Alkoholi: - %
Sokeri: - g
Hapot: - g
Pulloa/ltk: 6

Tilan kuvaus tulossa. 
www.berthet-rayne.fr

 

Domaine Berthet Rayne
Cortherzon, Cotes du Rhone, Ranska

Côtes-du- Rhône Rouge, Cuvée Vieilles Vignes
Luomu 

Rypäleet: 75 % Grenache, 10 % Mourvèdre, 15 % Cinsault

Tuoksu: Tulossa

Maku: Tulossa

Käyttösuositus: Tulossa

Alkoholi: - %
Sokeri: - g
Hapot: - g
Pulloa/ltk: 6

Tilan kuvaus tulossa. 
www.berthet-rayne.fr

 

CORDERO di MONTEZEMOLO, proprieta dal 1340
La Morra, Piemonte, Italia

Cordero di Montezemolo, Langhe Nebbiolo

Rypäleet: Nebbiolo


Valmistus: Rypäleet korjataan s Nanghe Nebbioloon on käytetty pensaita jotka ovat vain 15 vuotta vanhoja, kaikki n. 250-300 metriä merenpinnan yläpuolella. Maaperän magnesium ja mangaani edesauttavat Nebbiolon erityisen pehmeitä ja samettisia tanniineja 
Tuoksu: Täytä
Maku: tähän
Käyttösuositus: K  

Alkoholi: 14
Sokeri: 1,1 g
Hapot: 5,7 g
Pulloa/ltk: 6

Cordero di Montezemolon tila, kuuluisassa La Morran kylässä Barolon alueella, on jopa italialaisittain hämmästyttävä.  Se on ollut saman suvun  hallinnassa jo vuodesta 1340! Nykyään tilaa johtavat Giovanni ja Elena Cordero di Motezemolo.  Koska tila on vanha, se on voinut kasvaa hitaasti ja harkitusti.  Sen erikoisuus onkin että sen viiniviljelmät ovat kaikki yhteydessä toisiinsa, eivätkä, kuten usein Barolon alueella, pieninä palstoina siellä täällä.  Tämä edesauttaa tasaisen ja korkean laadun aikaansaamisessa.  Montezemolon tilan viinit saavatkin vuodesta toiseen huippuarvosteluja eri alan guruilta kuten Robert Parker, Wine Spectator, Wine Enthusiast jne.
www.corderodimontezemolo.it


La Bodegas de Pinoso 
Pinoso, Alicante, Espanja

Vermador tinto DOC  
Luomu & vegaani

Rypäleet: Monastrell, Petit Verdot

Tuoksu: Aromaattinen, metsän marjoja, aavistus mausteisuutta
Maku: Kevyen keskitäyteläinen, runsanmuotoinen ja tasapainoinen jossa tummia marjoja. Viini joka on ylpeä Välimerellisyydestään.
Käyttösuositus: Pastat, paellat, kana- ja kalaruuat. Hyvä yleisviini.

Alkoholi: 14,0 %
Sokeri: 2,0 g
Hapot: 5,0 g
Pulloa/ltk: 6

Bodegas de Pinoso sijaitsee Alicantessa, joka on tunnettu etenkin siellä viljeltävästä Monastrell rypäleestään, kuumasta ilmastostaan, mutkattomista ja nautittavista viineistään.  Pinoson viinitila on perustettu vuonna 1932 ja se koostuu lähes 400 eri viljelijästä jotka toimittavat sille rypäleitä.  Valtaosa viljelijöistä on 2000-luvulla alussa erikoistunut luomutuotantoon ja näiden viljelijöiden perinteisistä Monastrell, Airen ja Macabeo rypäleistä tehdään Vergel ja Vermador luomuviinit.
www.labodegadepinoso.com

 

La Bodegas de Pinoso 
Pinoso, Alicante, Espanja

Vergel Tinto DOC  
Luomuviini 

Rypäleet: Monastrell, Merlot, Garnacha Tintorera

Tuoksu: Kypsän marjainen, jossa myös makeaa kukkaistuoksua, kuitenkin hyvin tasapainoinen.
Maku: Keskitäyteläinen, pyöreän lämmin ja helposti juotava.  Jälkimaku on hyvä ja oikein miellyttävä.
Käyttösuositus: Sopii useimmille ruokalajeille lihasta pastaan ja kevyille juustoille. 

Alkoholi: 14,5 %
Sokeri: 5,4 g
Hapot: 7,0 g
Pulloa/ltk: 6

Bodegas de Pinoso sijaitsee Alicantessa, joka on tunnettu etenkin siellä viljeltävästä Monastrell rypäleestään, kuumasta ilmastostaan, mutkattomista ja nautittavista viineistään.  Pinoson viinitila on perustettu vuonna 1932 ja se koostuu lähes 400 eri viljelijästä jotka toimittavat sille rypäleitä.  Valtaosa viljelijöistä on 2000-luvulla erikoistunut luomutuotantoon ja näiden viljelijöiden perinteisistä Monastrell, Airen ja Macabeo rypäleistä tehdään Vergel ja Vermador luomuviinit.
www.labodegadepinoso.com

 

Bodegas Paramo Arroyo 
Pedrosa de Duero, Ribera del Duero, Espanja

Eremus Reserva, 2011 DOC  
Luomuviini 

Rypäleet: Tinta Fina 100% (Tempranillo)

Valmistus: Kypsytys amarikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä vähintään 20 kk ajan ja tämän jälkeen ainakin vuosi pullossa ennen markkinoille pääsyä. Tätä viiniä on valmistettu ainoastaan 4.000 pulloa.

Tuoksu: Voimakas, lähes ylikypsän balsamicon tuoksua.
Maku: äyteläinen, voimakas, tasapainoinen. Tammitynnyrikypsytys ja sen runsas kypsyminen hyvään ikään pullossa ovat antaneet tälle viinille aristokraattisen voimakasta, hieman jopa hapokasta makua. Siinä voi havaita makuina suklaata, mokkaa ja vaniljaa.

Käyttösuositus: Lähes kaikki liharuuat, voimakkaasti maustetut pastat ja risotot.

Alkoholi: 14,5 %
Sokeri: 1,3 g
Hapot: 5,3 g
Pulloa/ltk: 6

Paramo Arroyon tila sijaitsee Ribera del Dueron alueella joka on 2000–luvulla noussut maineeseen Espanjan ehkä laadukkaimpana viinintuottaja alueena. Tila on jo toistasataa vuotta vanhan, mutta pitkään alalla toimineet Paramo Arroyon sisarukset, Lina, Alejandro ja Fernando ostivat sen vasta vuonna 2000, jolloin tilalla aloitettiin luomuviinien viljely ja valmistus. Tilan 35 hehtaarilla viljellään ainoastaan Ribera del Duerolle perinteistä Tinta Fina (Tempranillo) rypälettä. Vanhimmat köynnökset ovat yli 50 vuotta vanhoja. Valikoimaamme olemme ottaneet kolme toisiaan täydentävää viiniä joiden hinta/laatusuhde on erinomainen.

www.paramoarroyo.com