CORDERO di MONTEZEMOLO, proprieta dal 1340
La Morra, Piemonte, Italia

Barolo Monfalletto

Rypäleet: Nebbiolo

Valmistus: Montezemolon tilan ylpeys, köynnökset ovat n. 15-50 v vanhoja kaikki n. 250-300 m merenpinnan yläpuolella. Maaperän magnesium ja magnaasi edesauttavat tämän Barolon varsin pehmeitä ja samettisia tanniineja.   Ranskalaisissa ja slovenialaisissa tammitynnyreissä 18-28 kk kypsytys, jonka jälkeen vielä vähintään vuosi pulloissa.
Tuoksu: Kukkainen ja mausteinen tuoksu jossa on tupakkaa, kirsikkaa, kaakaota ja raparperia.
Maku: Täyteläinen, runsas ja elegantti. Tanniinit ovat voimakkaita ja pehmeitä ja ovat hyvin balanssissa viiniin kanssa. 
Käyttösuositus: Barolo, ”kuninkaiden viini ja viinein kuningas” sopii hyvin vahvan lihan, riistan, hirven kuin myös voimakkaan pastan ja raviolin kanssa.

”Wine Enthusiasist” 94 p. ”Robert Parker” 93 p.

Alkoholi:
Sokeri: 1 g
Hapot: 6,1 g
Pulloa/ltk: 6

Cordero di Montezemolon tila, kuuluisassa La Morran kylässä Barolon alueella, on jopa italialaisittain hämmästyttävä.  Se on ollut saman suvun  hallinnassa jo vuodesta 1340! Nykyään tilaa johtavat Giovanni ja Elena Cordero di Motezemolo.  Koska tila on vanha, se on voinut kasvaa hitaasti ja harkitusti.  Sen erikoisuus onkin että sen viiniviljelmät ovat kaikki yhteydessä toisiinsa, eivätkä, kuten usein Barolon alueella, pieninä palstoina siellä täällä.  Tämä edesauttaa tasaisen ja korkean laadun aikaansaamisessa.  Montezemolon tilan viinit saavatkin vuodesta toiseen huippuarvosteluja eri alan guruilta kuten Robert Parker, Wine Spectator, Wine Enthusiast jne.
www.corderodimontezemolo.it