Bodegas Paramo Arroyo 
Pedrosa de Duero, Ribera del Duero, Espanja

Eremus Reserva, 2011 DOC  
Luomuviini 

Rypäleet: Tinta Fina 100% (Tempranillo)

Valmistus: Kypsytys amarikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä vähintään 20 kk ajan ja tämän jälkeen ainakin vuosi pullossa ennen markkinoille pääsyä. Tätä viiniä on valmistettu ainoastaan 4.000 pulloa.

Tuoksu: Voimakas, lähes ylikypsän balsamicon tuoksua.
Maku: äyteläinen, voimakas, tasapainoinen. Tammitynnyrikypsytys ja sen runsas kypsyminen hyvään ikään pullossa ovat antaneet tälle viinille aristokraattisen voimakasta, hieman jopa hapokasta makua. Siinä voi havaita makuina suklaata, mokkaa ja vaniljaa.

Käyttösuositus: Lähes kaikki liharuuat, voimakkaasti maustetut pastat ja risotot.

Alkoholi: 14,5 %
Sokeri: 1,3 g
Hapot: 5,3 g
Pulloa/ltk: 6

Paramo Arroyon tila sijaitsee Ribera del Dueron alueella joka on 2000–luvulla noussut maineeseen Espanjan ehkä laadukkaimpana viinintuottaja alueena. Tila on jo toistasataa vuotta vanhan, mutta pitkään alalla toimineet Paramo Arroyon sisarukset, Lina, Alejandro ja Fernando ostivat sen vasta vuonna 2000, jolloin tilalla aloitettiin luomuviinien viljely ja valmistus. Tilan 35 hehtaarilla viljellään ainoastaan Ribera del Duerolle perinteistä Tinta Fina (Tempranillo) rypälettä. Vanhimmat köynnökset ovat yli 50 vuotta vanhoja. Valikoimaamme olemme ottaneet kolme toisiaan täydentävää viiniä joiden hinta/laatusuhde on erinomainen.

www.paramoarroyo.com